سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عشق است زنده یاد ناصر خان حجازی و استقلال

 امروز باشگاه استقلال در اقدامی عجیب قرارداد مجتبی جباری را فسخ کرد که این موضوع باعث واکنش بازیکنان این تیم شده است.

فرشید اسماعیلی، روزبه چشمی، مهدی قائدی و محسن کریمی بازیکنانی هستند که امروز با انتشار پستی از کاپیتان سابق تیم شان حمایت کردند.

این پست ها هم می تواند به دلیل حمایت از مجتبی جباری باشد و هم به نوعی انتقاد از رفتار باشگاه استقلال در قبال یکی از محبوب ترین بازیکن تاریخ این باشگاه.

 

 

 

 

 

 

 


امروزه تولید و طراحی گوشی‌های موبایل فلگ‌شیپ به‌حدی زیاد شده است که تقریبا هرروز باید منتظر یک مدل جدید باشیم. شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های هوشمند برای اینکه ثابت کنند در قدرت و طراحی از سایر رقبا برتر هستند، تمام انرژی و منابع خود را برای ساخت موبایلی هزینه می‌کنند تا بهترین بازار باشد و با امکانات و طراحی فوق‌العاده و منحصربه‌فرد، نبض بازار را به دست بگیرد. در این میان شرکت‌های مطرح و مشهور مسئولیت سخت‌تری دارند و باید موبایلی طراحی کنند که طرفداران آن برند خاص را خشنود و راضی کند و کاری نکند که با کوچک‌ترین اشتباه، تعداد زیادی از طرفدارانش را از دست بدهد. شرکت هوآوی یکی از تولیدکنندگانی است که طی چند سال اخیر با تولید و عرضه‌ی طیف وسیعی از گوشی‌های موبایل، از پایین‌رده تا بالارده و فلگ‌شیپ، طرفداران زیادی به دست آورده است. این شرکت در سال‌های گذشته بیشترین میزان فروش را در خاورمیانه داشته است و نشان می‌دهد محصولاتش باید روز به روز بهتر شوند و به قول معروف پس‌رفت نکنند. یکی از تولیدات این کمپانی که با نام کلی «میت» (Mate) راهی بازار شد، در واقع بهترین محصول این شرکت به‌حساب می‌آید. آخرین گوشی این خانواده یعنی «میت 10» (Mate 10) به‌جرئت یکی از زیباترین و بهترین گوشی‌های موبایلی بوده که توسط هوآوی ساخته شده است. پردازنده‌ای که برای اولین بار در این گوشی استفاده شده، دوربین فوق‌العاده، صفحه‌نمایش مثال‌زدنی و بدون‌حاشیه و طراحی‌ای که شاید بتوان آن را امضای هوآوی دانست؛ زیرا در هیچ گوشی دیگری شاهد این طراحی نیستیم. با هم به نقد و بررسی این غول تازه‌وارد می‌پردازیم.

  طراحی و ساخت؛ باوقار و اصیل!

اگر بخواهیم صادق باشیم، باید بگوییم این گوشی واقعا زیبا و البته واقعا بزرگ است. این فبلت از ترکیب شیشه و فلز ساخته شده است. فریم از جنس آلومینیوم است و قاب پشتی و صفحه‌نمایش تماما روکشی از شیشه دارند. استفاده از شیشه با اینکه زیبایی بی‌بدیلی به دستگاه می‌بخشد، باعث شده است گوشی کمی لیز باشد و باید هنگام حمل آن کمی بیشتر احتیاط شود. جلوی گوشی یک صفحه‌نمایش بزرگ 5.9 اینچی را با حاشیه‌ی بسیار باریک می‌بینیم که در نوع خود بی‌نظیر است و با روشن‌شدن صفحه‌نمایش، زیبایی و وقار دستگاه بیش از پیش نمایان می‌شود. در بالای این صفحه‌نمایش، دوربین سلفی، بلندگو و سنسور قرار دارد. پایین صفحه‌نمایش یک دکمه‌ی فیزیکی دیده می‌شود که در درجه‌ی اول حسگر اثرانگشت و بعد دکمه‌ی خانه (Home) است. این دکمه مکانیکی نیست و تنها لازم است آن را به‌آرامی لمس کنید تا واکنش نشان بدهد.

حال به طراحی پشت گوشی می‌پردازیم که حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. روکش قاب پشتی کاملا از شیشه است. این شیشه‌ در عین زیبایی، آسیب‌پذیر است. هوآوی هم مانند اپل ریسک کرده و گوشی‌ای ساخته که اگر بیفتد، قاب پشتی صدمه‌ی زیادی می‌بیند و برای صاحب گوشی کابوس وحشتناکی خواهد بود. همچنین این روکش شیشه‌ای استعداد فراوانی در جذب اثر انگشت دارد و اگر وسواسی هستید، باید هربار که با گوشی کار می‌کنید، قاب پشتی را تمیز کنید. همچنین بدنه‌ی این گوشی دارای گواهینامه‌ی IP53 و دافع مایعات و گردوغبار است.

نیازی نیست خیلی دقت کنید تا تفاوت رنگ مشکی و صیقل قسمتی از قاب پشتی را ببینید؛ قسمتی که دوربین دوتایی میت 10 با لنز «لایکا» (Leica)، فلش دوتایی و سنسور فوکوس خودکار قرار دارد. دیدن نام «لایکا» که در کنار سنسورهای دوربین قرار گرفته است، حس خوبی به کاربر می‌دهد و تجربه‌ی کارکردن با دوربینی ارزشمند بسیار خوشایند خواهد بود.

اگر می‌خواهید برای ارتقای حافظه‌ی داخلی گوشی‌تان از یک کارت حافظه‌ی جانبی استفاده کنید، باید قید سیم‌کارت دوم را بزنید. شیار دوم برای کارت حافظه «یا» سیم‌کارت است و از هر‌ سه نمی‌توانید به صورت هم‌زمان استفاده کنید.

 

   

  سخت‌افزار و کارایی؛ عجب قدرتی!

بعد از بدنه که البته پس از مدتی تکراری می‌شود، سخت‌افزار گوشی مهم است که دائم قرار است با آن کار کنید و درواقع معرف گوشی است. هوآوی برای میت 10 سنگ‌تمام گذاشته و از تراشه‌ای استفاده کرده که ساخت همین شرکت است و برای اولین بار در این موبایل استفاده شده و مسئولیت پردازش محاسبات را برعهده دارد. تراشه‌ی Hisilicon Kirin 970 با پردازنده‌ی اصلی هشت‌هسته‌ای متشکل از دو خوشه‌ی چهارهسته‌ای با دو معماری ساخت متفاوت باعث شده این گوشی در بهترین و روان‌ترین حالت به اجرای برنامه‌ها بپردازد. پردازنده‌ای که از معماری Cortex-A73 تشکیل شده، برای پردازش‌های سنگین مثل اجرای بازی و پخش ویدیو مورد استفاده قرار می‌گیرد و پردازنده با معماری Cortex-A53 برای پردازش‌های سبک‌تر است و از میان آن‌ها می‌توان به مرورگری وب اشاره کرد.

نکته‌ای که شاید برای خیلی‌ها جالب باشد، این است که تراشه‌ی کایرین 970 به‌راحتی می‌تواند با تراشه‌ی A10 آیفون 7 و 7پلاس رقابت کند. تعداد عکس‌هایی که کایرین 970 در یک دقیقه پردازش کرد، تقریبا دوبرابر A10 بود.

 

هوآوی که در IFA 2017 از تراشه‌ی جدید کایرین 970 رونمایی کرده بود، گفته بود که این تراشه برای اولین بار در میت 10 استفاده خواهد شد. این پردازنده از سه بخش مجزا تشکیل شده؛ پردازنده‌ی مرکزی، پردازنده‌ی گرافیکی و یک پردازنده‌ی جدید که مبتنی بر شبکه‌ی عصبی مغز انسان (NPU) است. پردازنده‌ای که براساس شبکه‌ی عصبی انسان طراحی شده است، دوبرابر پردازنده‌ی اصلی و پردازنده‌ی گرافیکی دوازده‌هسته‌ای کارایی دارد و خیلی کمتر از آن‌ها انرژی مصرف می‌کند. به گفته‌ی هوآوی توان این تراشه 25 درصد بیشتر از پردازنده‌ی اصلی است و بااین‌حال 50 درصد مصرف انرژی کمتری دارد. این ویژگی‌ها باعث می‌شود میت 10 نمونه‌ی قدرتمندی باشد که می‌تواند با سایر برندهای مطرح بازار رقابت کند و شاید در بسیاری از موارد هم برنده‌ی میدان باشد.

تراشه‌ی کایرین 970 با هشت‌ هسته به‌ّهمراه چهار گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه‌ی داخلی همراه شده است تا بدون ذره‌ای کندی یا هنگ‌کردن کار کند و تماشای ویدیو، بازی‌کردن یا اجرای چند برنامه به صورت هم‌زمان بدون هیچ مشکلی اتفاق بیفتد. همچنین بازی آسفالت 8 که یکی از بازی‌های سنگین است، در این گوشی به‌راحتی اجرا شد و گیم‌پلی روان و ثابتی داشت. اگر 64 گیگابایت حافظه‌ی داخلی برایتان کافی نیست، می‌توانید از یک کارت حافظه‌ی جانبی استفاده کنید و تا 256 گیگابایت این ظرفیت را ارتقا بدهید. برای جمع‌بندی سخت‌افزاری باید گفت «میت 10» یک گوشی قوی، سریع، روان و هوشمند است که از پس هر کاری برمی‌آید.

چنین پردازنده‌ای باید تغذیه‌ی مناسبی هم داشته باشد تا بتواند سرپا بماند. باتری استفاده‌شده در میت 10 یک باتری لیتیوم‌پلیمری است که ظرفیت 4000 میلی‌آمپرساعتی آن می‌تواند تا یک روز این گوشی را روشن نگه دارد که این میزان، مقدار قابل‌توجهی است. البته باید بدانید حجم کاری که از میت 10 می‌کشید، تاثیر مستقیمی در شارژدهی باتری می‌گذارد؛ کار سنگین‌تر مساوی است با شارژدهی کمتر.

 

   

  صفحه‌نمایش؛ زیبای بدون حاشیه!
روکش صفحه‌نمایش هم از شیشه است و لایه‌ی محافظ گوریلاگلس از نمایشگر دربرابر خط و خش و ضربه محافظت می‌کند. بااین‌حال در نگهداری این گوشی دقت کنید!

 

صفحه‌نمایش شاید مهم‌ترین قسمتی باشد که کاربر به آن اهمیت می‌دهد. درواقع تنها قسمتی است که کاربر تمام مدت به آن نگاه می‌کند. پس هر چه صفحه‌نمایش بهتر باشد، تجربه‌ی کاربری هم بهتر و جذاب‌تر خواهد بود. صفحه‌نمایشی که در «میت 10» استفاده شده، نمونه‌ای بی‌نظیر و عالی است که از نسبت تصویر 16:9 بهره می‌برد. حاشیه‌های آن در سمت راست و چپ بسیار باریک و درواقع بدون حاشیه است. حال به مشخصات سخت‌افزاری پنل این نمایشگر بپردازیم.

صفحه‌نمایشی 5.9اینچی که دقت تصویر خارق‌العاده‌ی QHD (2560x1440) دارد. بعد از گوشی‌های اپل که نمایشگر رتینا دارند، این صفحه‌نمایش یکی از بهترین نمونه‌های موجود در بازار است و تعداد کمی از گوشی‌ها هستند که بتوانند با این دقت تصویر رقابت کنند. پنل این نمایشگر مانند تمام گوشی‌های جدید LCD است و فناوری استفاده‌شده در این صفحه‌نمایش IPS است که شفافیت و وضوح تصویر را در هر حالت و زاویه‌ای حفظ می‌کند.

  دوربین؛ هوشمندانه عکاسی کن!

به‌ نظر می‌رسد امروزه دوربین دوتایی در گوشی‌های جدید یکی از واجبات است. هوآوی هم کم نگذاشته و از دوربین‌هایی با لنز لایکا استفاده کرده است که به کمک ویژگی‌های سخت‌افزاری هوشمند، این امکان را فراهم می‌کند تا با کمترین زحمت، بهترین عکس‌ها را بگیرید. این دوربین سنسوری با رزولوشن 20مگاپیکسلی دارد که با دوربین دوم 12مگاپیکسلی تکمیل می‌شود. دریچه‌ی دیافراگم f1.6 و لرزش‌گیر اپتیکال تصویر، می‌تواند از شما یک عکاس ماهر بسازد. تصاویری که می‌توانید پس‌زمینه را محو و سوژه را در رأس توجه قرار دهید. ترکیب این دو دوربین با این هدف طراحی شده است که عکس‌هایی با نور و رنگ‌های طبیعی‌تر و شفاف‌تر بگیرد.

حالت‌های مختلف عکاسی تنظیمات مختلف و جذابی را برای شما فراهم می‌کند تا در هر شرایط نوری، عکس‌هایی به‌یاد‌ماندنی بگیرید. همچنین برای دوربین سلفی یک سنسور 8 مگاپیکسلی در نظر گرفته شده است که در نور مناسب عکس‌های خوبی می‌گیرد که می‌توانید آن‌ها را در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام به اشتراک بگذارید.

 

    

  ویژگی‌های خاص؛ اندروید اوریو و رفیقش EMUI

در «میت 10» از آخرین نسخه‌ی اندروید یعنی اریو 8.0 استفاده شده است که با وجود رابط کاربری EMUI 8.0 محیط جذابی را برای کاربر به وجود می‌آورد. با کمک این رابط کاربری می‌توانید قسمت‌های مختلف سیستم‌عامل را با توجه به نیازتان شخصی‌سازی کنید.

تراشه‌ای که برای اتصال این گوشی به اینترنت استفاده شده، از بهترین نوع است. این گوشی از شبکه‌ی پرسرعت 4G  پشتیبانی می‌کند و نوع اتصال LTE‌ از نوع Cat18 است که با سرعت بسیار زیادی قادر است اطلاعات را دانلود یا آپلود کند.

  سخن آخر؛ با من رقابت کنید!

«میت 10» با بدنه‌ای از فلز و شیشه، پردازنده‌ی قدرتمند Kirin 970، چهار گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه‌ی داخلی، پردازنده‌ی گرافیکی دوازده‌هسته‌ای در کنار صفحه‌نمایشی بدون حاشیه و با کیفیت QHD انتخابی است که خیلی از وسواس‌ها و تردیدها را برای خرید یک گوشی زیبا و قوی از بین می‌برد. اگر می‌خواهید عکس‌هایی ماندگار بگیرید که همه از آن‌ها تعریف کنند، دوربین دوتایی با لنز لایکا و رزولوشن 12+20 و 8 مگاپیکسلی هوآوی میت 10 این کار را برای شما می‌کند. اگر به دنبال خرید یک گوشی شیک، زیبا و قدرتمند هستید، میت 10 می‌تواند انتخاب خوبی باشد. البته اگر دست‌های کوچکی دارید، باید بدانید صفحه‌نمایش 5.9اینجی این موبایل برای کارکردن با یک دست طراحی نشده و باید از هر دو دستتان استفاده کنید. در مجموع «میت 10» فلگ‌شیپی است که می‌تواند فروش و موفقیت بسیار خوبی داشته باشد.


 کشور عراق درحالی سال 2017 میلادی را پشت سر می‌گذارد که شاهد رخدادها و تحولات مهمی به خصوص در دو حوزه سیاسی و نظامی و امینتی بود.

«کرم سعدی»، کارشناس مسائل سیاسی و راهبردی عراق طی یادداشتی که پایگاه خبری «العربی الجدید» تحت عنوان «عراق 2017 داعش را بیرون می‌راند» آن را منتشر کرد، مروری بر فراز و نشیب‌های سیاسی و امنیتی عراق در این دارد.

کرم سعدی در این‌باره می‌نویسد:

چه بسا مهم‌ترین اتفاق عراق در سال 2017 میلادی، صرف نظر از برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان، بسته شدن پرونده «داعش» در این کشور باشد که «حیدر العبادی»، نخست وزیر عراق دسامبر گذشته با اعلام اینکه پس از نبردهای سخت و سنگین که 43 ماه ادامه داشت و با بهره گیری از حمایت‌های جامعه جهانی، نیروهای امنیتی و نظامی عراق بر تمام مناطق و نقاطی که سال‌ها تحت اشغال داعش بود، سیطره یافته و کنترل آنها را در دست گرفتند.
اما حکایت «داعش» با اشغال مناطقی در عراق آغاز نشده بود، بلکه شروع آن به سال‌ها قبل باز می‌گشت.

داعش چگونه شکل گرفت؟

ریشه‌های گروه تروریستی داعش به گروهی به نام «التوحید و الجهاد» باز می‌گردد که پس از تجاوز نظامی آمریکا به عراق، در سال 2003 میلادی، «ابو مصعب الزرقاوی» اردنی آن را در این کشور تاسیس کرد تا 6 ماه بعد در فوریه سال 2004 میلادی نام آن به «قاعدة الجهاد فی بلاد الرافدین» (گروه جهادی القاعده در سرزمین رافدین) تغییر نام دهد و با جماعتی به نام «مجلس شوری المجاهدین» ادغام شود که حدود 10 گروه شبه نظامی محلی عراقی را در برمی‌گرفت، گروه‌هایی که هدف خود را مبارزه با حضور نظامی آمریکا در عراق اعلام کرده بودند.

اما مجلس شوری المجاهدین به دلیل اختلافات ایدئولوژیک و ساختاری گروه‌های تشکیل دهنده این مجلس با گروه القاعده به رهبری ابو مصعب الزرقاوی منحل شد، اختلافاتی که بعدها به رویارویی و درگیری‌های مسلحانه و عملیات‌های ترور متقابل منتهی شد.

در سال 2006 میلادی «احمد الخلایله»، معروف به ابو مصعب الزرقاوی با «اسامه بن لادن»، رهبر وقت سازمان القاعده، شاخه مادر، در فیلمی که از وی در بیابان‌های «الانبار»، در غرب عراق گرفته شده بود، بیعت کرد تا گروه وی به طور رسمی به «سازمان القاعده در عراق» تغییر نام دهد.

زرقاوی در همان سال 2006 میلادی در یکی از حملات هوایی جنگنده‌های آمریکایی در استان «دیالی» در شرق عراق کشته می‌شود تا «ابو حمزه المهاجر» به عنوان رهبر جدید القاعده در عراق جانشین وی شود، کسی که پس از بیعت رهبران اصلی القاعده با وی، تشکیل «دولت اسلامی عراق» را اعلام کرد.

«دولت اسلامی عراق» متشکل از چندین گروه مسلح از جمله القاعده، جماعت پرچم‌های سیاه، کتائب عمر و غیره بود. اما گروه‌های شبه نظامی محلی که با اشغالگری آمریکا مبارزه می‌کردند، از پیوستن به دولت اسلامی سر باز زدند و این موجب از سرگیری رویارویی‌ها و درگیری‌های مسلحانه بین دو طرف شد.

روز نوزدهم آوریل سال 2010 میلادی نظامیان آمریکایی «ابو عمر البغدادی» و ابو حمزه المهاجر را از پای درآوردند. کمتر از یک هفته بعد اعلام شد، «ابو بکر البغدادی» به عنوان امیر (سرکرده) گروه دولت اسلامی عراق انتخاب شده است.

ابو بکر البغدادی موفق شد، بر دیگر گروه‌های مسلح و شبه نظامی فائق آید و پیروزی بزرگی به دست آورد. وی همچنین عملیات‌های بزرگ و گسترده‌ای در عراق انجام داد که منجر به خروج برخی از شهرهای عراق از سیطره نظامیان آمریکایی شد.

بعد از آغاز ناآرامی‌ها در سوریه، البغدادی به همراه صدها نفر از عناصر خود به سوریه منتقل شد، اینکه وی چگونه توانسته به سوریه انتقال یابد، مورد بحث و تردید است. 

البغدادی در سوریه این امکان را یافت تا صدها سوری را جذب گروه خود کند و پس از ورود ناآرامی‌های سوریه به مرحله حمل سلاح و اقدام نظامی جهت براندازی نظام در این کشور و قبل از سیطره کامل این گروه بر شهر رقه، در سال 2013 میلادی تشکیل گروه «دولت اسلامی عراق و شام» اعلام شد تا در ادامه و در ماه ژوئن سال 2014 میلادی این گروه نام خود را به «خلافت اسلامی» تغییر دهد و ابو بکر البغدادی به عنوان «خلیفه مسلمین» منصوب شود و ساکنان مناطق تحت تصرف این گروه در عراق و سوریه وادار به بیعت با البغدادی شوند.

آخرین تجاوز 

فلوجه در 60 کیلومتری غرب بغداد، اولین شهر عراق بود که داعش آن را به طور کامل تصرف کرد و در 10 ژوئن سال 2014 میلادی نیز بر شهر موصل، در شمال عراق سیطره یافت و به سرعت با انتشار در مناطق دیگر سیطره خود را بر مناطق گسترده‌ای از این کشور تحمیل کرد.

در این راستا، عناصر داعش به سمت استان کرکوک در شمال عراق پیشروی کرده و 12 ژوئن، یعنی دو روز پس از تصرف موصل، سیطره خود را بر کرکوک و استان صلاح الدین در شمال عراق تحمیل کردند.

داعش به موازات فروپاشی خطوط نیروهای عراقی پیشروی به سمت بغداد را ادامه داد، اما به دلایل نامعلوم پیشروی خود را متوقف کرد و این به نیروهای عراقی اجازه داد تا برای متوقف کردن پیشروی، کمربندی اطراف بغداد ایجاد کنند.

رهبران داعش چه کسانی هستند؟

بر اساس اطلاعات به دست آمده، چه از بیانیه‌ها و اطلاعیه‌های گروه یا گزارش‌های سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی غرب، از مجموع 44 عضو تشکیل دهنده مجلس شوری در گروه که مسئول ولایت‌ها و فرماندهان میدانی و نظریه پردازان شرعی و دینی آن شمرده می‌شوند، 31 نفر در شکل‌گیری داعش و رهبری آن از ابتدا نقش داشتند که از میان 23 نفر از آنها تاکنون کشته شده‌اند، که عبارتند از:

1- فاضل الحیالی، ملقب به أبو مسلم الخراسانی
2- أبو عبد الرحمن البیلاوی 
3- أبو مهند السویداوی، والی الأنبار
4- رضوان حمدون أبو جرناس، والی نینوى
5- شیخ عبد الباسط الأنصاری 
6- أبو زهراء المحمدی، والی فلوجة
7- أبو محمد العدنانی، سخنگوی گروه
8- نعمان منصور الزیدی، معروف به ابو سلیمان الناصر لدین الله 
9- تارخان پاتیراشویلی، معروف به أبو عمر چچنی
10- مصطفى عبد الرحمن أبو علاء العفری
11- إیاد بشار السامرائی، ملقب به أبو أنس
12- یونس سالم حسین الجبوری، ملقب به أبو حمزة 
13- أیوب شیحان الشمری 
14- إبراهیم الطویل المتیوتی
15- حسن المصری ملقب به أبو الحارث
16- صلاح مصطفى قره باش 
17- أبو علی الخلیلی فلسطینی 
18- فارس یونس الجرجری
19- حجی بکر سمیر الخلیفاوی 
20- صادق جعفر معروف به صلاح الدین 
21- نبیل الجبوری معروف به أبو سیاف که در سال 2015 میلادی طی هلی برن نظامیان آمریکایی در دیر الزور کشته شد 
22- فلاح الکردی، أبو عمر السلفی 
23- وسام نجم عبد زید

اما مشهورترین رهبران بازمانده از نسل بنیانگذار داعش بر اساس اطلاعات به دست آمده عبارتند، از: 

1- إبراهیم عواد البدری، رهبر گروه (عراقی)
2- أبو سلیمان ناصر، فرمانده نظامی و میدانی کنونی گروه (عراقی)
3- أبو علی الأنباری (عراقی)
4- شاکر وهیب (عراقی)
5- حسین بلال بوسنیچ (بوسنیایی)
6- طارق بن الطاهر بن الفالح العونی الحرزی (تونسی)
7- أبو عبد الله الحربی (کویتی)
8- أبو عبد الرحمن الشامی که فردی مسن بوده و به نظر می‌رسد، مفتی گروه باشد

گمانه‌زنی‌ها درباره نیروی انسانی داعش

تعداد عناصر داعش در عراق و سوریه حدود 40 هزار نفر تخمین زده می‌شد که در اوج قدرت گروه توانست، بر ده‌ها شهر بزرگ و نیمه بزرگ در عراق و سوریه سیطره یابد که در مجموع مساحتی بالغ بر 310 هزار کیلومتر مربع را شامل می‌شد و این معادل مساحت چهار کشور عربی و بزرگ‌تر از مساحت انگلیس است که بالغ بر 242 هزار کیلومتر مربع است.

با عقب‌نشینی‌ گسترده و بزرگ نیروهای عراقی مقابل پیشروی داعش، آیت الله سید «علی سیستانی»، مرجعیت عالی دینی شیعیان عراق در تاریخ 13 ژوئن سال 2016 میلادی فتوی «جهاد کفایی» را برای مبارزه با داعش صادر کرد.

در پی این فتوی نیروی بسیج مردمی عراق موسوم به «الحشد الشعبی» تاسیس شد و با تشکیل آن تمام گروه‌های مقاومت و مردمی در آن گرد آمدند.

مهم‌ترین مناطق آزاد شده توسط ارتش عراق
 
در ماه مه سال 2014 میلادی نیروهای عراقی با پشتیبانی نیروهای الحشد الشعبی و پدافند نیروی هوایی عراق و مشارکت نیروی هوایی ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا عملیات باز پس گیری مناطق تحت تصرف داعش در عراق را آغاز کردند.

عملیات با آزادسازی شهرک «آمرلی»، در 160 کیلومتری شمال بغداد آغاز شد. این شهرک در 31 ماه مه 2014 آزاد شد و پس از آن منطقه «جرف الصخر» در 60 کیلومتری جنوب بغداد در 24 اکتبر 2014 از اشغال داعش خارج شد.
نیروهای عراقی نبردها و عملیات‌های خود را با آزادسازی مناطق دیگر ادامه دادند و به این ترتیب، ناحیه «بلد» در 93 کیلومتری شمال بغداد و به دنبال آن استان صلاح الدین در 28 دسامبر 2014 میلادی از اشغال داعش آزاد شد.

از مهم‌ترین مناطق و شهرهای آزاد شده در سال 2015 میلادی می‌توان به ناحیه المقدادیة در استان دیالى، در 100 کیلومتری شمال شرقی بغداد در تاریخ 24 ژانویه، تکریت در 160 کیلومتری شمال بغداد، در تاریخ 31 مارس، بیجی در 175 کیلومتری شمال بغداد در تاریخ 21 اکتبر و شهر الرمادی، مرکز استان الأنبار در 28 دسامبر اشاره کرد.

در سال 2016 میلادی نیروهای عراقی مناطق بیشتری را آزاد کردند که مهمترین آنها عبارت بودند، از : ناحیه کبیسه در استان الأنبار مورخ 25 مارس، منطقه هیت مورخ 14 آوریل، منطقه الرطبة مورخ 27 می، شهر فلوجة مورخ 26 ژوئن،  شهر الخالدیة مورخ 31 ژوئیه و گذرگاه الولید مورخ 3 ماه می.

سال 2016 میلادی همچنین شاهد آزادسازی شهرهای مهمی در استان نینوی بود که مهمترین آنها عبارت بودند، از: القیادة 10 ژوئیه، الشورة 29 أکتبر، حمام العلیل 6 نوامبر، فرودگاه تلعفر 16 نوامبر و دشت نینوى 28 نوامبر.

اما سال 2017 میلادی سال تعیین سرنوشت نبردها در موصل و الانبار و آزادسازی مابقی مناطق تحت اشغال داعش بود، لذا در 24 ژانویه بخش شرقی موصل و 27 آوریل ناحیه الحضر و 3 می ناحیه القیروان و 4 ژوئن ناحیه البعاج و سرانجام 10 ژوئیه بخش غربی موصل که مهم‌ترین عملیات شمرده می‌شد، آزاد شدند. 

همچنین نیروهای عراقی موفق شدند، مابقی مناطق تحت اشغال داعش در الانبار را نیز در سال 2017 میلادی آزاد کنند که مهم‌ترین این مناطق عبارت بودند، از : شهرک عکاشات در تاریخ 16 سپتامبر ، ناحیه عکاشات در همان ماه، ناحیه القائم در تاریخ 3 نوامبر و ناحیه راوة در 17 نوامبر.

در نبردهای سرنوشت ساز نیروهای عراقی موفق شدند، منطقه «الجزیره» واقع بین دو استان نینوی و الانبار را با پشتیبانی نیروی هوایی ارتش این کشور آزاد کنند و به مرزهای مشترک عراق و سوریه از منطقه الرمانه تا تپه صفوک به طول 183 کیلومتر برسند و براساس بیانیه ارتش و نیروهای مسلح عراق در تاریخ 9 دسامبر کنترل کامل مرزهای مشترک بین عراق و سوریه را از گذرگاه الولید تا گذرگاه ربیعه در دست گیرند.

به این ترتیب، داعش تمام مناطقی را که در سال 2014 میلادی تصرف کرده بود و معادل یک سوم مساحت عراق می‌شد، را در پی عملیات نظامی مستمر سه ساله ارتش عراق که از سوی ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا حمایت می‌شد، را از دست داد.

خسارات‌های سنگین
 
کشور عراق طی نبرد اخیرش با داعش شاهد فجایع بشری بود که شش برابر فجایع وارده بر این کشور طی اشغال نظامی آمریکا در سال 2003 میلادی بود.

داعش بر که بر 49 درصد از مساحت عراق شامل شهرهایی در استان‌های الانبار، صلاح الدین، نینوی، دیالی، کرکوک، شمال بابل و کمربند بغداد استیلا یافته بود و این مناطق بار اصلی این فجایع را بر دوش می‌کشید.

بر اساس اطلاعات دبیرخانه شورای وزیران عراق و سه سازمان و نهاد محلی و اروپایی مجموع خسارات جانی وارده به عراق از زمان حمله داعش به این کشور در ژوئن سال 2014 تاکنون کشته و زخمی شدن حدود 230 هزار غیر نظامی و 71 هزار نیروی نظامی وابسته به نیروهای الحشد الشعبی، ارتش عراق، نیروهای پیشمرگه و مبارزینی از عشایر عراق و مفقود شدن 20 هزار غیر نظامی و ربوده و بازداشت شدن 60 هزار شهروند عراقی و آواره شدن 5.6 میلیون عراقی بوده است که حدود یک میلیون نفر آواره کشورهای دیگر از جمله ترکیه، اردن، مصر، لبنان، سوریه و دیگر کشورهای اروپایی شدند.

همچنین نقض‌های حقوق بشری علیه شهروندان عراقی به دست داعش و شماری از گروه‌های شبه نظامی ثبت شده که بارزترین آنها اسارت هزاران زن ایزدی و فروش آنها به عنوان کنیز در بازارهای برده داری و تصرف املاک مسیحیان در شمال عراق می‌باشد.

بر اثر عملیات نظامی و نبردهای جاری و حملات هوایی و توپخانه‌ای و موشکی طی مبارزه با داعش تخریب 200 ناحیه و شهر و شهرک و بیش از 6 هزار روستا و ده در شمال و غرب و مرکز به ثبت رسیده است.

و سرانجام اینکه تخمین زده می‌شود، خسارات مالی وارد شده بر عراق بیش از 100 میلیارد دلار و بودجه اختصاص یافته از سوی دولت عراق برای مبارزه با داعش در طول این سال‌ها بالغ بر 71 میلیارد دلار باشد.


شاید مهم‌ترین خبر این روزهای فوتبال ایران، انتقال مهدی طارمی به الغرافه قطر باشد، آن هم در حالی که روزهای پایانی محرومیت 4ماهه‌اش را می‌گذراند.

مهدی طارمی که در سال 1393 از تیم ایران‌جوان بوشهر به پرسپولیس پیوست و با 150 میلیون تومان بازی در باشگاه پرسپولیس را شروع کرد، حالا و در پایان ماه‌های پایانی سال 1396 با حقوق 3 میلیارد و 900 میلیون تومان برای حداقل 8 بازی در نیم‌فصل به تیم الغرافه قطر رفت.

طارمی در پرسپولیس، توانست دو بار آقای گل لیگ برتر فوتبال ایران شود و در قهرمانی پرسپولیس پس از 9 سال در لیگ برتر سهیم باشد.

این بازیکن در ترکیب تیم ملی فوتبال ایران در بازی‌های مقدماتی جام جهانی نیز حضور داشت و توانست به جام جهانی 2018 نیز صعود کند.

حال باید دید مهدی طارمی در الغرافه قطر می‌تواند موفقیت‌هایش در پرسپولیس را تکرار کند و همراه تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی 2018 روسیه برود، یا موقعیت گلی را که به دست آورده، به اوت خواهد زد.


 «یحیی عبداللطیف عیاش» ، به تاریخ 16 اسفند ماه سال 1345 در روستای «رامات» (از توابع «طولکرم» در «کرانه باختری رود اردن») به دنیا آمد. در اواسط دهه 1360 مدرک از دانشگاه فلسطینی «بیرزیت» با مدرک کارشناسی شیمی فارق التحصیل شد. طی چند سال بعد ، یحیی عیاش با پیوستن به حرکت مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) مبارزات خود را علیه اشغالگران سرزمینش آغاز کرد.یحیی عیاش با به کار بستن تخصص خود ، فعالیت های شاخه نظامی جنبش حماس را به اوج خود رساند و عملا پایه گذار یگان‌های شهید عزالدین قسام گردید. 
یحیی طی حدود 5 سال مبارزه ی خونین با اشغالگران فلسطین ، دست به طراحی و اجرای یک سلسله عملیات استشهادی علیه اهدافی استراتژیک در قلب سرزمین های اشغالی زد و توانست بیش از 450 اشغالگر را کشته و زخمی سازد .وی در طول سال های مجاهده ی خود ، با مدیریت یک نبرد نظامی-روانی علیه دستگاه های امنیتی رژیم صهیونیستی ، خود را تا سطح دشمن شماره ی اول دولت یهود ارتقا داد و لقب «مهندس» را به کابوسی برای «موساد» ، «شین بث» و «آی . دی .اف » تبدیل نموده و کار را به جایی برساند که رسانه های اسراییلی پس از ترور وی  ، آشکارا اعلام کنند: «اسراییلی ها امشب آسوده بخوابند ، یحیی عیاش کشته شد». «یحیی عیاش» سرانجام به تاریخ 15 دی 1374 شمسی، با خیانت یک عامل خودفروخته، توسط تروریست های رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.
یحیی عیاش محبوب ترین چهره مبارزان فلسطینی و الگویی برای تمامی پیکارگران مسلمان در راه آزادی قدس شریف است. عکس زیر ، کلیشه ای است از روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» که یک روز پس از ترور «مهندس عیاش» گزارشی از شهادت او را منتشر کرده است:


سید حسین حسینی با 23 دقیقه بسته نگه داشتن دروازه خود برابر تراکتورسازی رکورد بسته نگه داشتن متوالی لیگ برتر را شکست تا حالا او جلوتر از علیرضا بیرانوند این رکورد را به خود اختصاص دهد و با ادامه بسته نگه داشتن دروازه خود تا پایان مسابقه رکورد شخصی خود را افزایش داد.

 

حسینی که بعد از دیدار با پرسپولیس در هفته دوازدهم موفق شده بود دروازه خود را بسته نگه دارد، حالا بیش از 722 دقیقه است که گلی دریافت نکرده تا از این حیث رکورددار باشد. این رکورد در هفته اول نیم فصل دوم در دیدار پرسپولیس برابر فولاد خوزستان ثبت شد و حالا حسینی توانست سه هفته بعد از شکسته شدن رکورد توسط بیرانوند، مجددا این رکورد را بشکند تا یکی از مهم ترین و جذاب ترین رکوردهای دروازه بانی فوتبال ایران به نام این دروازه بان جوان باشد.

 

دروازه بان جوان استقلال در این مسیر برابر نفت تهران، سیاه جامگان، گسترش فولاد، پیکان، سپاهان، نفت آبادان و استقلال خوزستان کلین شیت کرده بود و حالا رکورد دار بسته نگه داشتن دروازه در ادوار لیگ برتر است.

 

 


سید حسین حسینی در دیدار با تراکتورسازی نیز کلین شیت کرد تا میزان دقایق گل نخوردن او حالا به 788 دقیقه برسد و این دروازه بان جوان این شانس را دارد تا در دیدار برابر سایپا باز هم رکورد منحصر به فرد خود را که فاصله زیادی تا 800 دقیقه ای شدن ندارد، افزایش دهد. دروازه بان اول استقلال که در دیدار با تراکتورسازی روز پرکاری داشت، امید زیادی دارد تا با ادامه روند خوب خود در جام جهانی 2018 نیز در فهرست تیم ملی حضور داشته باشد و بتواند مسابقات جام جهانی را نیز تجربه کند.


کامران منزوی از مسئولان و مدیران استقلال در دهه هفتاد در برنامه نودادعای جنجالی قرارداد کریمی با استقلال در سال 76 را در برنامه نود مطرح کرد؛ ادعایی که البته همواره شایعاتی پیرامون آن مطرح شده بود؛ اما حالا با اعلام رسمی یکی از مدیران استقلال جدی تر از گذشته مطرح و دنبال می شد.

منزوی اتفاقات دیدار تیم های فوتسال  استقلال و فتح  را عامل اصلی عدم اجرای این قرارداد معرفی کرد. در دیدار استقلال و فتح که در جام رمضان برگزار شد، کریمی ستاره درخشان تیم فتح بود؛ اما هواداران استقلال که از قرارداد او خبر نداشتند، برخورد مناسبی با کریمی انجام ندادند تا  این قرارداد خیلی زود لغو شود.

تصویر این قرارداد که در بهمن ماه سال 76 از طرف منزوی به نمایندگی از باشگاه استقلال و علی کریمی به مبلغ 5 میلیون تومان به امضا رسیده، در اختیار ورزش سه قرار گرفته است که این تصویر را در ادامه می بینید:

قرارداد داخلی علی کریمی با تیم استقلال پیش از پیوستن وی به باشگاه پرسپولیس(عکس)

علی کریمی البته هیچگاه این قرارداد را انکار نکرده بود و  پیش از این بخشی از جزییات قرارداد از جمله مبلغ را نیز رسانه ای کرده بود تا نشان دهد که نگاهی فوتبالی و حرفه ای به این اتفاق در روزهای ابتدایی فوتبال خود دارد.

با توجه به اینکه پرسپولیس در آن مقطع زمانی شرایط بهتری داشت، علی کریمی در نهایت با وجود تمایل باشگاه استقلال برای عقد قرارداد نهایی به پرسپولیس پیوست تا تبدیل به یکی از بهترین های تاریخ فوتبال  ایران بشود.  کریمی با وجود اینکه پیراهن استقلال را بر تن نکرد اما همواره چهره ای فرا رنگی داشت و به همین دلیل مورد علاقه هواداران استقلال نیز بود.

کریمی که حالا اسطوره باشگاه پرسپولیس به شمار می آید با خونسردی نسبت به این موضوع واکنش نشان داد. او در این باره می گوید: من پیش از این نیز  این موضوع را تکذیب نکردم زیرا این موضوع اتفاقی طبیعی و متداول در دنیای حرفه ای فوتبال است. من در آن مقطع تصمیم گرفتم پرسپولیس را انتخاب کنم که انتخاب درستی بود و در آینده فوتبال من تاثیرگذار شد. در گذشته شرایط به شکلی بود که مسیر پیشرفت از استقلال و پرسپولیس می گذشت و تیم هایی مانند سپاهان و غیره برای پیشرفت شرایط مناسبی نداشتند و من باید به یکی از این دو تیم می رفتم که در نهایت پرسپولیس را انتخاب کردم.